Før du starter

Ettersom du har kommet til denne siden, har du sikker gått å tenkt på å ta flysertifikat en stund.

Det å ta flysertifikatet, eller PPL-A som det heter på fagspråket, er moro. Før du starter på dette må du være godt motivert. Det er mye lesing og pugging, men belønningen er stor. Det er ikke noe i veien for at du kan ta noen flytimer mens du leser teorien. Men uten bestått legesjekk og teorieksamen kommer du ikke videre.

Under finner du en kort beskrivelse av vegen til PPL-A:

10387085_10152552877486649_507316755090756621_o

Aldersgrense

For å kunne starte å ta flytimer må du være 15 år. For å kunne fly solo er grensen 16 år. For å få utstedt flysertifikatet må du ha fylt 17 år. Det er ingen øvre aldersgrense så lenge du tilfredsstiller de medisinske kravene.

Legesjekk

For å kunne bli pilot kreves det at du består en legesjekk. Det finnes flere typer legesjekk, men for deg som skal ta PPL-A er det “legeattest klasse 2” som gjelder. Dersom du planlegger å bli trafikkflyger, anbefaler vi deg å ta “klasse 1” med det samme, siden den har litt strengere krav.

Vi anbefaler på det sterkeste at du tar denne legesjekken FØR du bestiller kurs og begynner å ta flytimer. Det et fullt mulig å starte teoriundervisningen og flytimene uten å ha gjennomført legesjekken, men før du kan fly solo-flytimene må du ha fått godkjennelse fra Flymedisinsk seksjon. Det stilles ikke veldig strenge krav, men noen begrensninger er det. Her er noen nyttige lenker:

Teorikurset

Det er her Privatfly.no kommer inn i bildet. Ved hjelp av nettskolen guider vi deg gjennom pensum. Det fungerer på den måten at du logger deg inn på nettskolen og besvarer innsendingsoppgaver. Disse får du svar på umiddelbart. Vi har beregnet at dette vil ca 200 timer å fullføre selvstudiet. Kurset vi tilbyr er basert på et selvstudie som består av en enkel lærebok, samt hundrevis av eksamensrelaterte “multiple choice” spørsmål som er tilgjengelige online på vår nettskole. Vi har også instruktører som er tilgjengelige for deg via email hvis du har spørsmål til undervisningsmaterialet.

Etter at du har fullført selvstudiet på nettskolen må du gjennom en obligatorisk klasseromsundervisning. Denne arrangeres før hver eksamensperiode. Det er på 20 timer og går over en helg. Tilbakemeldinger fra tidligere elever er at denne klasseromsundervisningen er veldig nyttig og en veldig god forberedelse til eksamen
For fullstendig oversikt over kurset kan du klikke her!

Teorieksamen

Du kan dele opp eksamene slik du selv ønsker med følgende begrensninger. Kandidaten kan møte til eksamen inntil seks ganger (sittings) innenfor en periode på 18 måneder. Én sitting regnes som en ordinær eksamensperiode og strekker seg over 14 dager fra første dag eksamen gjennomføres. Det kan avlegges eksamen inntil fire ganger i ett og samme fag.

Privatfly.no melder deg opp til eksamen og det skjer på klasseromsundervisningen. Du kan ikke melde deg opp til eksamen som privatist. Her finner du utfyllende informasjon om eksamen:

Teorieksamen for privatflygere (PPL/LAPL)

Praktisk flyging

Med bestått teorieksamen i hånden kan du starte den praktiske utdanningen på den flyskolen du ønsker. Teorien er gyldig hos alle norske flyklubber (RF; Registrerte fasiliteter) og flyskoler (ATO). Du må ha bestått den praktiske oppflygingen innen 24 måneder etter bestått teorieksamen.

Flyprogrammet består av minimum 45 flytimer.

Til høyre på siden finner du lenker til flyskoler i Norge. Det kan være lurt å ta kontakt med flere skoler før du bestemmer deg!

Kostnader

Du må beregne mellom 90-100.000 NOK. Da har vi tatt med alle gebyrer!