Tønsberg Flyveklubb Gå til flyklubb

TFK_1

Tønsberg Flyveklubb er en av landets eldste flyklubber. Klubben ble stiftet den 18. mai 1937, og allerede den 4.juni samme år ble det første flystevnet avholdt på et av jordene til Jarlsberg Hovedgård. Datidens beste flygere fra hele Europa deltok og programmet var meget omfattende. Senere ble dette jordet leid av Tønsberg Flyveklubb og dette var opptakten til flyplassen på Jarlsberg.

TFK_5TFK_6

Klubben opererer for tiden tre klubbfly fra Jarlsberg og disponerer klubblokaler med god plass til sosiale aktiviteter samt kontorer og rom for undervisning og planlegging av flyturer.

Tønsberg Flyveklubb har i dag 107 medlemmer. Foruten at klubbens medlemmer flyr tur- og skoleflyging blir det arrangert konkurranser i navigasjonsflyging og presisjonslandinger. Endel av klubbens medlemmer deltar også i konkurranser i inn- og utland. Noen av klubbens medlemmer flyr mer avansert akrobatikk og oppvisning.

Medlemsmassen består av alt fra skoleungdom til yrkesflygere. Mange yrkesflygere har startet karrieren med et privatflysertifikat. Tønsberg Flyveklubb er det naturlige sted for alle som ønsker å skaffe seg informasjon om hva det innebærer å ta privatflygersertifikat. Flyklubben har 9 aktive instruktører som utdanner flygere fram til PPL-A. Ta gjerne kontakt for å avtale en prøvetime i et av våre skolefly.

Base: ENJB, Jarlsberg Flyplass

Kontaktperson: Ole André Utheim

Flypark:

Flytype Årsmodell Registrering
Tecnam P2002-JF 2012 LN-TBG
Cessna 172S G1000 2009 LN-FTE
Cessna 172S 2004 LN-TFK

 

X
X
X
X